Surinaamse Jarpesie Moksi Alesi
Hoofdgerecht | 75 min (excl. weektijd)| 4 pers
Ingrediënten
100g gedroogde jarpesie
1 tomaat, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
400g rijstcups parboiled rijst
2 el kokosmelk of 5 el kokosolie
250 ml water
Snufje zout en peper
1 madame Jeanette peper (optioneel)
Bereidingswijze
Week de jarpesie de avond van tevoren in water en laat dit een nacht staan.
Spoel de volgende dag de jarpesie goed. Kook ze tot ze beetgaar zijn. Dit kan ongeveer een uur duren. Ze moeten nog niet helemaal zacht zijn, want je kookt de jarpesie later nog mee met de rijst.
Bak de ui en tomaat in wat olie. Voeg als de ui glazig is en de tomaat zacht, de rijst en jarpesie toe met de kokosmelk of kokosolie. Roer het geheel om en voeg daarna het water en eventueel de peper toe.
Meng alles weer goed door en laat de Moksi Alesi op middelhoog vuur koken met de deksel van de pan. Als het water bijna is verdampt, plaats je de deksel er weer op en laat je het nog 5-10 minuten koken tot de rijst gaar is.
Serveer de Moksi Alesi met bakbanaan, groenten, tomaat en komkommer.
Tip
Dit gerecht is ook heel lekker met vlees of vis! Voeg bijvoorbeeld zalm, gerookte kip of bakkeljauw toe. Nyan switi!
—————————————————————–
Dit recept is voor ons ontwikkeld door de twee Surinaamse zussen One’sy en Tewa van de foodblog This Girl Can Cook.