Pandancake
Dessert | 45 min. | 8-10 porties
Ingrediënten
1 el kokosolie
4 eieren gesplitst
140 g suiker
2 tl pandanextract van de toko
2 el kokosmelk
120 g bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
pandancakevorm ca. 22 cm Ø, evt. tulbandvorm
Voor het glazuur
3-4 el kokosmelk
150 g poedersuiker
100 g geraspte kokos
1 carambola stervrucht, in plakjes
Kaapse kruisbessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C /hetelucht: 170°C). Roer de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en houd apart.
Vet de vorm goed in met kokosolie. Klop de eiwitten in een droge, vetvrije kom met de gardes van een elektrische mixer op middelhoge snelheid. Voeg al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Zet de snelheid iets hoger en klop verder tot er stijve pieken ontstaan.
Klop de eidooiers in een andere kom in enkele minuten luchtig en romig. Roer het pandanextract en de kokosmelk erdoorheen. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel. Zorg ervoor dat de massa goed luchtig blijft. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
Bak de cake in 20-30 minuten gaar in de oven. De cake is klaar wanneer een satéprikker die je in het midden prikt er droog uit komt. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster. Stort de cake op een bord en laat verder afkoelen.
Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met de geraspte kokos. Versier met de plakjes carambola en wat Kaapse kruisbessen.
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Foodies Magazine.