Ghormeh Sabzi met aubergine en kikkererwten

Hoofdgerecht | 120 min. | 4 pers.

Ingrediënten

500g runderlappen
150g gedroogde kidneybonen
150g gedroogde kikkererwten
1 aubergine
250 ml groentebouillon
2 uien
10 bosuien
100g koriander
100g peterselie
1 limoen
2 el fenegriek blad (gedroogd)
1 el p aprikapoeder
1 el kurkuma
2 el olijfolie
1 el bloem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze

Ter voorbereiding beginnen wij een dag van te voren met het weken van de kikkererwten en de kidneybonen (apart). De peulvruchten moet je ten minste 8-12 uur lang in koud water laten weken. Gebruik voor het weken ongeveer 3 keer zoveel water, dus in dit geval 450 ml.

Op de dag dat je de Ghormeh Sabzi gaat maken beginnen we ook weer met de peulvruchten. De kikkererwten moeten minimaal 90 minuten in ruim water gekookt worden en de kidneybonen hebben 60-70 minuten nodig. Wij hebben beide peulvruchten in aparte pannen gekookt, zodat je de kooktijd precies kan meten. Zodra de kikkererwten en kidneybonen gaar zijn, giet je de pannen af en zet je ze apart.

Pak dan een grote snijplank en snijd het rundvlees in blokjes. Kruid deze vervolgens met een beetje peper en zout. Snijd daarna de uien in snippers, de bosui in dunne ringetjes en de koriander en peterselie fijn. De aubergine mag in grove blokjes gesneden worden. Bewaar de groente/kruiden apart van het vlees. Daarna kun je alvast de groentebouillon maken.

Zet de braadpan op het vuur en verhit hier de twee eetlepels olijfolie. Voeg het vlees toe aan de pan en braad deze kort aan. Schep vervolgens het vlees weer uit de pan. Voeg de uien, bosui, koriander, peterselie en aubergine toe aan de pan en bak deze in het achtergebleven vet. Kruid de groente met 1 eetlepel kurkuma en 1 eetlepel paprikapoeder. Schep alles door elkaar en schep na 5 minuten het vlees weer terug in de pan.

Giet nu het bouillon in de pan en voeg de hele limoen en twee eetlepels gedroogde fenegriek blad toe aan de inhoud van de pan. Schep alles goed door elkaar en breng alles aan de kook. Dek de pan af en laat alles op laag vuur ongeveer 1-1,5 uur sudderen. De laatste 5 minuten roer je de kidneybonen en kikkererwten door de stoof en verwarm je deze nog eventjes mee.

Schep dan deze heerlijke Perzische kruidenstoof op een bordje en serveer het met rijst en (zelfgemaakt) naanbrood.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is voor ons gemaakt door Shanna, Kheira & Selma van dekokendezussen.nl

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten