Ingrediënten

500 gr Valle del Sole witte bonen
400 gr lamsvlees
4 el boter
2 uien
2 tomaten
1 lange groene Turkse peper
1 gedroogde rode Turkse peper
1 el tomaatsaus
1000 ml vleesbouillon
4 tl zout
eventueel naar smaak toevoegen:
zwarte peper en komijn

Bereidingswijze

Bereid de bonen volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien fijn, ontvel de tomaten en snijd ook deze fijn.
Snijd het Lamsvlees in dunne reepjes. Snijd de groene peper in stukken en verpulver de rode peper.
Verhit de boter in een pan en fruit de uien gedurende 2 minuten aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit zachtjes totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de groene peper, de tomaten en het zout toe. Laat dit onder gesloten deksel 15 minuten zachtjes garen.
Voeg de hete bouillon en de bonen toe en laat het gerecht onder gesloten deksel in ongeveer 45 minuten op matig vuur gaar worden.
Proef of alles gaar en op smaak is en strooi voor het serveren de gedroogde rode peper over het gerecht.
Serveer met Turks brood of gekookte rijst.

Tip

Voeg voor bij de groene peper ook nog 250 gr aardappelblokjes en 100 g wortelblokjes toe.

Print Friendly, PDF & Email

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten