Ingrediënten

200 gr Valle del Sole rode splitlinzen
500 ml water
300 gr pompoen (in grove stukjes)
2 el rijstolie
1 hele ui
2 tenen knoflook
peterselie of koriander (naar smaak)
1/2 tl chili peper (naar smaak)
1 tl gemalen komijn
1 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
zout
peper

Bereidingswijze

Snipper de ui en fruit deze in een pan met rijstolie.
Voeg na een minuutje alle specerijen er bij en pers de knoflook uit.
Bak de specerijen op laag vuur, dit zal de smaak ten goede komen.
Doe in blokjes gesneden pompoen bij dit mengsel en roer even om.
Voeg de linzen en het water toe.
Dek de pan af en laat het op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen, roer af en toe.
Breng het geheel op smaak met wat zout en laat het nog 5 minuten zonder deksel zachtjes koken.
Schep de linzen in een diepe kom, garneer met wat gehakte peterselie (of koriander) en eet het bij Basmatirijst, roti of met een naan broodje.

Tip

Strooi bovenop de Dahl wat geroosterde amandelschaafsel

Print Friendly, PDF & Email

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten