Ingrediënten

Valle del Sole 1 blik kokosmelk (400 ml)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels rijstolie
400 g magere runderlapjes, in blokjes
1/2de pakje boemboe rendang vlees (100 g)
1/2de komkommer
50 ml witte-wijnazijn
1 eetlepels suiker
1/2de rode peper, fijngehakt
100 g wortelreepjes
100 g taugé
2 bosuitjes, in ringetjes
250 gram gele rijst
Snufje zout

Bereidingswijze

Fruit de ui 1 minuut in de rijstolie. Voeg het vlees toe en bak dit 1 minuut.
Hierna de boemboe en de kokosmelk toevoegen en breng dit geheel al roerend aan de kook.
Laat dit geheel 2 uur sudderen met de deksel op de pan en roer het regelmatig door.
Laat het vlees afkoelen en zet dit tot gebruik in de koelkast.
Ondertussen: schil de komkommer en snij deze in plakjes.
Breng in een pannetje de azijn met suiker, de rode peper, een snufje zout en 2 el water zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost, af en toe roeren. Dit geheel iets laten afkoelen.
Meng de komkommerplakjes, wortelreepjes, taugé en bosui en schenk hier het azijnmengsel overheen. Laat dit minimaal 30 minuten staan, daarna is de atjar klaar.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en warm de Rendang op.

Print Friendly, PDF & Email

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten