Ingrediënten

350 gr Valle del Sole groene spliterwten
1,5 L kraanwater
2 schouderkarbonades
1 knolselderij
2 dikke preien
40 gr selderij
1 winterpeen
1 rookworst
1 laurierblaadje
1 el zout

Bereidingswijze

Laat de spliterwten weken zoals vermeld op de verpakking.
Breng in een grote pan het water met het zout en de groene spliterwten aan de kook.
Voeg de karbonades en laurier hieraan toe en laat dit geheel 20 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Schil intussen de knolselderij en de winterpeen en snijd beide in blokjes.
Snijd de prei in ringen en snijd de selderij fijn.
Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in blokjes.
Roer het vlees, de knolselderij, wortel, prei en selderij door de soep. Voeg ook de rookworst toe en laat dit geheel nog 20 minuten zacht doorkoken en roer dit regelmatig door.
Haal de rookworst uit de pan, snijd deze in plakjes en voeg deze weer toe.

Tip

Maak deze soep ook eens met de gele spliterwten

Print Friendly, PDF & Email

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten