Wij houden van zwarte bonen. Waar ze van oorsprong met name in de Latijns- Amerikaanse keuken gegeten worden, denk aan een Braziliaanse feijoada, een Mexicaanse burrito of een Costa Ricaanse gallo pinto, zie je ze tegenwoordig ook steeds vaker als vleesvervanger gebruikt worden. De zwarte boon heeft namelijk een beetje vleesachtige structuur. Deze structuur is ook heel prettig wanneer je het een keer over een andere boeg wilt gooien, bijvoorbeeld in een dessert.
Zwarte bonen in een dessert
Bij een dessert denk je al snel aan zoet, dus als je zwarte bonen wilt gebruiken in een dessert zul je op zoek moeten gaan naar een zoete tegenhanger. Deze hebben wij gevonden in de vorm van chocolade. De combinatie van zoet, bitter en nootachtig is een match made in heaven, die meer dan het proberen waard is.
En het leuke is dat kan! In het grote kerstnummer van Foodies magazine staat namelijk een heerlijk dessert met onze zwarte bonen en chocola. Hoe het er precies uit gaat zien, houden we nog even geheim, maar een kleine sneak preview willen we je niet onthouden.
Nieuwsgierig geworden naar het volledige recept?
Je kunt het grote Foodies kerst nummer nu al bestellen. Voor slecht €8,99 heb je dit dubbeldikke exemplaar half november al op de mat liggen. En wie weet steel jij deze kerst de show met de unieke combinatie van zwarte bonen en chocolade.
Een gegarandeerd succes!