Zo maak je de perfecte linzenspread

Altijd leuk om terug te keren naar een oude bekende. Inmiddels heeft ze al meerdere recepten voor ons gemaakt en dit keer neemt Judith van MyFoodblog.nl ons mee in de wereld van flatbreads en linzen. Ze vertelt je alles over het maken van de perfecte linzenspread. Dat wordt smullen!

Flatbreads met linzenspread | Valle del Sole

Zo is het recept ontstaan

Op het menu van vandaag staat flatbread met rode linzenspread. Het leuke van dit recept is dat het geen standaard recept is, maar door Judith zelf ontwikkeld, omdat haar eetpatroon in de loop van de jaren is veranderd. Vroeger at Judith namelijk vaak filet americain op brood, wat ze heerlijk vond. Maar toen ze Vega werd moest ze op zoek naar een alternatief. Ze kwam erachter dat een dergelijke spread ook met linzen gemaakt kan worden. Super smaakvol en heel makkelijk!

Deegbol gooien | Valle del Sole

 Flatbreads

We beginnen het recept met het maken van de flatbreads. Judith gebruikt een voorraadzak meel van wel 5 kilo dat er direct heel professioneel uitziet. Ze bestrooit haar hele werkbank en gaat aan de slag met het deeg. Wanneer het deeg lang genoeg heeft gestaan maakt ze er mooie balletjes van om die vervolgens uit te vouwen tot mooie platte broden. Deze gaan de pan in en binnen een mum van tijd heeft ze 6 heerlijke broden gebakken.

Linzen in de lucht | Valle del Sole

Linzen

Judith kookt veel vaker met rode linzen, ze maakt dan vaak een Dahl of andere curry of bijvoorbeeld een linzensalade. Het is een super veelzijdig product. Voor dit recept combineert ze de linzen met trostomaten, rode ui en kappertjes, wat samen een kleurrijke spread vormt.

Linzen smeren | Valle del Sole

Finishing touch

Het leuke van koken is toch ook het opmaken van de borden. Dat is iedere keer een feestje en ook deze keer haalt ze alles uit de kast om haar gerecht er zo mooi mogelijk uit te laten zien. En geef haar eens ongelijk. De broden worden rijkelijk besmeerd met de linzenspread. De toevoeging van de granaatappelpitjes en de verse basilicum maakt het hele plaatje compleet.

Flatbread met linzen | Valle del Sole

Dit recept met linzenspread kun je serveren als lunch, maar is ook heel geschikt als avondeten met bijvoorbeeld een lekker soepje ernaast. Wil jij deze linzenspread zelf uitproberen? Bekijk hier het volledige recept.

 

 

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten