Blog
Kijkje in de keuken van Jurino Ignacio
Geboren en getogen in Curaçao; Jurino neemt je mee op zijn Antilliaanse avontuur in de keuken. Lees er alles over!
Wat weet jij over santen?
Geconcentreerde kokoscrème wordt ook wel santen genoemd. Het is een blok van samengeperste geraspte kokos. Heerlijk in curry's en soepen. Meer weten?
Daifuku; net even anders
Daifuku is een Japanse lekkernij die vele varianten kent. Wij nemen je mee in een recept waarbij we naast aardbei ook dadels toevoegen. Kijk hier hoe je het recept stap voor stap bereidt.
Groene linzen; een verrijking in je keukenkastje
Groene linzen hebben een nootachtige smaak, zitten boordevol eiwitten en vezels en behouden hun vorm na het koken. Heb jij ze al in je keukenkastje staan?
Spliterwten: ga jij voor groen of geel?
De meest bekende spliterwten zijn de groene, maar ben jij ook bekend met gele spliterwten? Verrassende feitjes en recepten lees je in ons blog.
Aan de slag om je eigen Amritsari Chole te maken
Zelf Amritsari Chole maken, wij vertellen je stap voor stap wat je moet doen. Het eindresultaat is om te smullen!
De Amritsari Chole van Ishu Eats – ‘dit is even thuiskomen’.
Speciaal voor ons is Ishu Eats de keuken in gedoken om één van zijn favoriete Indische gerechten te bereiden. Het is Amritsari Chole met kikkererwten geworden.
5x borrelhapjes met peulvruchten
Wij zetten 5 heerlijke en verrassende borrelhapjes met peulvruchten voor je op een rij. Bekijk alle recepten!
5x verrassende recepten met kokosmelk
Dat je veel kunt met kokosmelk blijkt wel in deze blog. We zetten 5 verrassende recepten voor je op een rij. Veel kookplezier!
Indiase linzenballetjes in een handomdraai
Deze Indiase linzenballetjes van rode linzen zet je in een handomdraai op tafel. Heerlijk met een frisse yoghurt dip. Zo maak je ze!
Gratis receptenboekje
De lekkerste recepten van Valle del Sole gebundeld in een gratis receptenboekje. Download je eigen minifoodies hier!
Kijkje in de keuken van Joke Boon
Joke Boon weet als geen ander de veelzijdigheid van peulvruchten te benadrukken in haar recepten. In dit blog neemt ze ons mee in haar keuken en deelt ze haar linzen kennis met ons!