Kijkje in de keuken van The Spiced Chickpea

Nandita Ramlakhan, alias de The Spiced Chickpea, staat bekend om haar smaakvolle recepten. Geboren in Suriname en met een Surinaams-Hindoestaanse afkomst weet zij als geen ander verschillende culturele invloeden toe te passen in haar recepten. Het resultaat: smaakexplosies van de bovenste plank.

Op haar eigen foodblog deelt ze haar liefde voor eten. Haar kracht zit ‘m in het eigen maken van bestaande recepten en het vergemakkelijken van het kookproces. En natuurlijk in de ontelbare recepten. Ze houdt van recepten die net even anders dan anders zijn; zoals fusion gerechten, vegan gerechten en ze gaat graag de uitdaging aan een recept te ontwikkelen met een vreemd ingrediënt. Ieder gerecht krijgt een spicy element mee, dé handtekening van The Spiced Chickpea. En dat het oog ook wat wil begrijpt ze als geen ander; de kleuren spatten er vanaf!

“Ik houd van kruidig eten en ik eet vaak
kikkererwten als snack,
dan kom je als snel op The Spiced Chickpea”

Over de vraag waar ze haar inspiratie vandaan haalt hoeft ze niet lang na te denken; haar moeder en oma. Als klein meisje was Nandita altijd samen met haar moeder in de keuken te vinden. Niet alleen het koken zelf, maar juist de verhalen van haar moeder en oma en de heerlijke geuren wisten haar van jongs af aan te boeien. En nog altijd ziet ze haar moeder als één van haar grootste inspiratiebronnen voor haar foodblog.

Wij hebben meerdere keren met Nandita samengewerkt en zijn trots dat zij voor ons twee heerlijke recepten heeft ontwikkeld met onze soja stukjes; een Indiase bloemkoolcurry en een vegetarisch wokgerecht met veel groenten. De moeite waard om uit te proberen!

Bron: https://www.rbmmedia.nl/pura-vida/thespicedchickpea/

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten