Kijkje in de keuken van Mina

Mina heeft een passie voor koken en is een echte zoetekauw. Twee jaar geleden is ze begonnen met haar Instagram pagina en een jaar geleden met het schrijven van haar blog op lifewithmina.com. Zij weet met haar uitgesproken, vaak zoete, recepten andere foodies te inspireren. Ook voor ons heeft ze een heerlijk zoet gerecht bedacht: kokos lime cheesecake. Dat wordt smullen!

Cheesecake | Valle del Sole

Iedere dag taart

Voor deze cheesecake gebruikt Mina een bodem van kikkererwten, dadels en havermout. Een combinatie die je niet vaak ziet, maar wel super lekker is. Hoe Mina daarbij komt? Heel simpel. Vroeger was Mina vrij zwaar en daar moest verandering in komen. Ze heeft er toen voor gekozen om te beginnen met het schrappen van suiker uit haar voedingspatroon. Alleen kon ze daardoor niet veel zoete dingen meer eten en ging ze op zoek naar alternatieven die lekker zijn, maar toch ook gezond. Daarom gebruikt ze  vandaag de dag veel natuurlijke zoetmiddelen, zoals bijvoorbeeld dadels. Haar motto: ‘Eigenlijk wil ik iedere dag taart kunnen eten zonder dat het iets aan mijn gewicht doet!’

 

Weggooien is zonde

In dit recept gebruiken we kikkererwten uit blik. Deze moet je afgieten, maar Mina bewaart het sap. ‘Wist je dat je daar heel veel mee kunt maken?’ vraagt ze ons nieuwsgierig. Wat dacht je van heerlijke meringues! Of bijvoorbeeld een vegan mayonaise. Dat gaan we ook proberen.

Kikkererwtensap | Valle del Sole

De vulling

Voor de vulling van de cheesecake gebruikt Mina een combinatie van roomkaas, limoenschil en eieren. Zodra deze glad geklopt zijn, voegt ze de kokosmelk en honing toe. Als alles bij elkaar gekomen is giet ze de vulling in de bakvorm en plaatst deze voorzichtig in de oven.

De bakvorm die Mina gebruikt tijdens het maken van deze cheesecake is van haar moeder geweest; ze is hier heel enthousiast over. “Er is er geen één zo goed als deze!” Het is een hele mooie (kleine) vorm waar niks aan blijft plakken door de beste antiaanbaklaag. Al is je beslag nog zo goed, zonder goede vorm, kan je taart alsnog mislukken.

Dat haar moeder een belangrijke rol speelt in het culinaire leven van Mina is wel duidelijk. Haar moeder bakte heel veel met deeg; met name broodjes, dus daar is liefde voor het bakken al vroeg begonnen. En nog steeds maakt Mina vaak ingemaakte citroen en koolsoorten, typische gerechten die haar moeder vaak maakte.

Beslag in bakvorm | Valle del Sole

Een taart zonder versiering is geen taart

Een kleine drie kwartier later is de ruimte gevuld met een heerlijke geur en kan de cheesecake uit de oven gehaald worden. Even controleert ze of deze een beetje mee veert. En klaar! Nou ja klaar, er mag nog versierd worden. Het leukste onderdeel als het aan Mina ligt. Ze pakt Mina haar zeefje erbij en strooi langzaam wat kokosraps over. Dit geeft een magisch sneeuweffect. De limoenschijfjes maken de kokos lime cheesecake compleet.

Taart bestrooien | Valle del Sole

Cheesecake | Valle del Sole

 Wil jij deze cheesecake zelf uitproberen? Bekijk hier het volledige recept.

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten