Speciaal voor ons is Home Made Chef Denise Grootendorst de keuken ingedoken om een heerlijk recept met rode linzen op tafel te zetten. Ze wilde ons verrassen met een toepassing van de linzen waar je niet 1, 2, 3 aan denkt. En dat is gelukt! Deze Indiase linzenballetjes met frisse yoghurtdip zijn een heerlijk borrelhapje. Het leuke is, je zet ze zo op tafel.
De bereiding van deze linzenballetjes bestaat uit drie stappen. Als eerste maak je de frisse dipsaus, waarbij je peterselie, munt, knoflook en een groene peper fijnhakt en mengt met Griekse yoghurt. Vervolgens maak je het beslag voor de linzenballetjes. De rode linzen hoef je slechts 10 minuten voor te koken om ze daarna te mengen met gember, cashewnootjes, fijngesneden sjalot, rode peper, knoflook en een snufje garam masala. Gebruik wat bloem om het mengsel wat steviger te maken. Van dit beslag draai je vervolgens mooie kleine balletjes. En als laatste hoef je ze dan alleen nog even te bakken in een ruime koekenpan met olie. Na 3-5 minuten heb je je heerlijke krokante linzenballetjes.
In onderstaande video neemt Denise je stap voor stap mee in deze bereiding.
Wil jij deze Indiase linzenballetjes zelf uitproberen? Bekijk hier het volledige recept.