Groene linzen hebben een heerlijke nootachtige smaak. Het verbaast ons dan ook niet dat je deze linze steeds vaker terugziet in stoofschotels, soepen en salades. Niet alleen de smaak en veelzijdigheid, maar ook het feit dat ze rijk aan eiwitten, vezels en ijzer zijn, maakt dat de groene linze een verrijking is in ieders keukenkastje.
Onze groene linzen hebben een doorsnede van 6-7 millimeter en zijn daarmee ‘groot’ te noemen. Linzen hoef je niet eerst te weken, maar door de grootte en stevigheid van deze variant adviseren wij ze iets langer te koken; zo’n 20-35 minuten. Na het koken behouden ze hun vorm en zorgen ze voor een lekkere bite.
De lekkerste recepten met groene linzen
Om je een idee te geven van de veelzijdigheid van groene linzen hebben we drie recepten voor je geselecteerd. Van hoofdgerecht tot salade tot borrelhap, de groene linze komt echt overal tot zijn recht. Dat blijkt maar weer! Heb jij onderstaande recepten al eens geprobeerd?
Voor nog meer inspiratie verwijzen we je graag door naar de lente editie van Foodies Magazine. In de rubriek ‘Proef Traditie’ staan wij met een heerlijk traditioneel recept. Met slechts drie hoofd ingrediënten zet je werkelijk een verbluffend gerecht op tafel. En laat nou één van die ingrediënten de groene linze zijn!
Nieuwsgierig geworden? Bestel hier de lente editie en vind ons op pagina 60!