Daifuku is een heerlijke zoete lekkernij uit Japan dat ‘veel geluk’ betekent. Deze lekkernij geef je in Japan bij bijzondere ceremoniële gelegenheden. Deze mooie gedachte zetten wij graag voort en bij deze wensen wij iedereen veel geluk toe. Omdat dit wellicht een recept is dat niet zo voor de hand liggend is, leek het ons leuk om iets dieper op dit recept en het maken er van in te gaan.
Daifuku bestaat uit twee onderdelen; een cake van kleefrijst en een zoete rode bonen vulling. Wij gebruiken de magnetron bij de bereiding van het deeg, echter voor het traditionele recept gebruik je een stoommandje. Je zet dan een glazen kommetje voor ongeveer 10 minuten in het mandje, waarna je het goed doorroert. Vervolgens zet je het deeg nog 10 minuten in het stoommandje. Ook nu ontstaat er een gummi-achtig deeg, waarmee je het recept verder kunt volgen. Voor de vulling zijn onze adzukibonen zeer geschikt, omdat deze de gewenste zoete nootachtige smaak hebben.
Wanneer je beide onderdelen gereed hebt, vul je de kleefrijst met de rode boden vulling. Er ontstaan dan kleine balletjes die je direct kun serveren. Lekker als dessert of bij een kopje thee. Bekijk hieronder het volledige recept.
Eet smakelijk & veel geluk!
Uit je comfortzone
Samen met Foodies Magazine hebben wij Siham (van @sihamdaily) gevraagd om het recept een keertje uit te proberen. Want hoe leuk is het om een keertje uit je comfortzone te stappen en een recept te maken, waarvan je het bestaan niet eens afwist. Het leuke is dat Siham er een geheel eigen draai aan heeft gegeven. Zo verwerkt ze aardbeien en dadels in haar recept. Benieuwd naar haar ervaring? In de onderstaande video neemt Siham je stap voor stap mee in haar versie van Daifuku.