Aan de slag om je eigen Amritsari Chole te maken

Wereldse recepten uitproberen vinden wij altijd leuk. Deze keer nemen we je mee in de bereiding van een traditionele Indiase Amritsari Chole; een kruidige curry met kikkererwten. Toen we de ingrediëntenlijst zagen wisten we dat dit een heel smaakvol en geurig gerecht ging worden. Wij nemen je stap voor stap mee in de bereiding.

 

Kijk voor alle benodigde ingrediënten op de receptpagina.

Stap 1:

Geweekte kikkererwten met kruiden | Valle del Sole Geweekte kikkererwten met thee | Valle del Sole

Voor dit gerecht gebruiken we droge kikkererwten die een nacht moeten weken in kruiden, dus begin een dag van te voren met de voorbereidingen. De kikkererwten worden geweekt en gekookt in water waar een kruidenpakketje aan toegevoegd is. In dit pakketje zitten chilies, een kaneelstokje, laurierblaadjes, zwarte kardemon en theebladeren. Deze laatste zorgt ervoor dat de kikkererwten een mooie donkere kleur krijgen.

 

Stap 2:

Kruiden in vijzel | Valle del Sole

Maak vervolgens voor de jus een kruidenpasta door de verse chilies, gember en knoflook fijn te malen in een vijzel. Voeg een klein beetje zout toe.

 

Stap 3:

Ghee met kruiden | Valle del Sole

Verwarm de olie/ ghee in een pan en voeg de zwarte kardemom, hele rode gedroogde chili’s, laurierblaadjes en komijn toe. Zodra je de kruiden kunt ruiken, voeg je de gember-knoflook-chilipasta toe.

 

Stap 4:

Basis amritsari chole | Valle del Sole

Voeg na 2 minuten de uien toe en kook ze glazig. Eenmaal bruin, voeg dan de kruidenpoeders (koriander, kurkuma, cayennepeper en rode peper) toe en kook de uien tot ze goed geroosterd zijn en een bruinachtige kleur hebben.

 

Stap 5:

Amritsari Chole maken | Valle del Sole

Voeg vervolgens de fijngehakte tomaten toe en breng alles op smaak met peper en zout.

 

Stap 6:

jus Amritsari | Valle del Sole

Voeg een beetje water toe en kook de jus. Voeg vervolgens de karwijzaad en garam masala toe voor de geur. Kook alles 2-3 minuten.

 

Stap 7:

Amritsari in pan | Valle del Sole

Voeg de kikkererwten met het gekruide water toe aan de jus. Voeg zodra de jus begint te koken het granaatappelpoeder toe. Als je deze niet hebt kunnen vinden, sla deze stap dan over en voeg aan het einde een beetje citroensap toe bij het serveren. Kook dit mengsel 20-25 minuten tot de jus is ingedikt

 

 Stap 8:

Amritsari Chole | Valle del Sole

Garneer met korianderblaadjes en verse granaatappels en serveer met rijst of brood.

 

Dit recept is voor ons samengesteld door Ishu van Ishueats.nl. Zijn Indische achtergrond en passie voor goed en lekker eten inspireert hem de lekkerste en meest smaakvolle recepten te ontwikkelen. Leer hem en het verhaal achter Amritsari Chole kennen in onze blog.

 

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten