5x verrassende BBQ recepten

We moeten er dit jaar iets meer geduld voor hebben dan anders. En zodra het kan zullen we het ook zeker niet laten: de BBQ aansteken.  Want die rokerige smaak aan je gerechten is altijd een waardevolle toevoeging.  Of je nu houdt van vlees, vis of vegetarische gerechten wij hebben een selectie gemaakt met BBQ gerechten, die net even anders zijn. Uiteraard zetten we onze peulvruchten in het zonnetje, maar ook onze kokosmelk doet het goed op de BBQ en zelfs een polenta mag niet ontbreken.  Probeer ze alle vijf!

 

Steak & Grits | Valle del Sole1. Steak & Grits

Grits vinden hun oorsprong in Indiaanse gemeenschappen. Doordat maisgrutten goedkoop en voedzaam zijn, zijn ze altijd een goede voedingsbron geweest voor de armen. Tegenwoordig zijn grits vooral erg populair in het zuiden van de Verenigde Staten, waar ze bereid worden met vis of steak. Wij hebben er voor dit gerecht voor gekozen om alleen de steak op de BBQ te bereiden en de maisgrutten op het fornuis. Maar je zou de maisgrutten ook op de BBQ kunnen koken, waardoor de gladde romige pap ook nog eens een rokerige smaak krijgt.

Bekijk het recept

Reuzengarnalen voor op de BBQ | Valle del Sole2. Reuzengarnalen op de BBQ

Al is de eerste associatie met BBQ waarschijnlijk vlees, toch misstaat vis zeker niet op de BBQ. Dit gerecht is heel eenvoudig en erg smaakvol. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld. De  garnalen hebben namelijk minimaal een uur nodig om te marineren om de Thaise smaken goed op te nemen. Eenmaal gemarineerd grill je ze binnen 2-3 per kant af.

Bekijk het recept

 

Veganburger van kieivitsbonen | Valle del Sole3. Vega burger van kievitsbonen

Op de BBQ mag een goede burger niet ontbreken. Wij dagen je graag uit een keer een burger van peulvruchten te maken. In dit recept gebruiken wij kievitsbonen. Door deze te mixen met ui, champignons, verse kruiden en een beetje Worchestersaus ontstaan heerlijke burgers.  Grill de broodjes ook even op de BBQ en serveer met bijv. sla, tomaat en avocado.

 

Bekijk het recept

 

Mexicaanse gevulde zoete aardappels | Valle del Sole4. Zoete aardappels met zwarte bonen

Bij het oorspronkelijke recept gebruikten wij de oven, maar aardappels poffen op de BBQ vinden wij een nog beter plan. Wikkel daarom voor dit recept de zoete aardappels ieder apart in aluminiumfolie en leg ze minimaal 40 minuten aan de zijkant van de BBQ en sluit de deksel. Prik met een vork gaatjes in de aardappel om te testen of deze gaar is.  De overige stappen kun je volgen uit het recept. Wat een plaatje!

Bekijk het recept

 

Wereldse recepten | Valle del Sole5. Witte bonen salade

Naast al het lekker van de BBQ mag natuurlijk een goede salade niet ontbreken. Wij hebben deze frisse witte bonen salade voor je uitgezocht. Simpel, fris en kleurrijk. Deze salade maakt jouw BBQ helemaal af!

Bekijk het recept

 

 

 

Gebruik je gedroogde peulvruchten in onze recepten?

Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de peulvruchten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.

 

Kijk voor meer recepten met peulvruchten op onze receptenpagina.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten