Het ultieme comfortfood blijft toch wel een stoofschotel. Door het vlees, vis of groente voor een lange tijd op een lage temperatuur te garen ontstaan de heerlijkste schotels. Peulvruchten zijn zeer geschikt voor stoofschotels, niet alleen omdat ze heel voedzaam zijn, maar ook omdat zij tijdens het garen de overige smaken goed opnemen. Wij hebben vijf heerlijke, zeer uiteenlopende stoofschotels voor je op een rij gezet. We gebruiken verschillende bonen en linzen en laten ons inspireren door verschillende wereldkeukens. Weet jij al welke je schotel deze week op het menu zet?
1. Stoofschotel met twee soorten linzen
Deze stoofschotel met linzen én een dakje van linzen-pompoenpuree zit vol groenten en vol smaak. Echte herfst-winterkost.
2. Stoofschotel van zwarte oogbonen
Een stoofschotel vol smaak, kruiden en zwarte oogbonen. Het recept is helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegans en vegetariërs.
Deze shepherd’s pie is net even anders dan anders. We maken hem namelijk met groene linzen. Heerlijk voor op een gure herfstdag!
4. Belgische bonenstoof met bier
Deze Belgische bonenstoof met witte en bruine bonen, speculaaskruiden, appelstroop en bokbier is om je vingers bij af te likken.
5. Perzische kruidenstoof met kip en bonen
Ghormeh sabzi is één van de populairste Perzische gerechten; een kruidige bonenstoof op basis van verse kruiden met geurige saffraanrijst. Probeer ‘m zelf!
Gebruik je gedroogde peulvruchten in onze recepten?
Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de peulvruchten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.
Kijk voor meer recepten met peulvruchten op onze receptenpagina.