De Mexicaanse keuken is populairder dan ooit. Wij snappen dat wel. Want er gaat niets boven een heerlijke guacamole of een goed gevulde wrap. Kook je Mexicaans, dan kook je kleurrijk. Het traditionele geel van de mais, groen van de avocado’s en het rood van pepers of tomaat. Welk gerecht je ook kiest, het wordt altijd een feestje!
Via Mexico
De Mexicaanse keuken is natuurlijk veel meer dan de welbekende burrito’s en taco’s. Deze keuken is een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken. Eén ingrediënt mag niet ontbreken en dat is mais. Omdat van oudsher meer mais voorradig was dan graan, zie je dat mais in als zijn vormen terugkomt. Zo wordt bijvoorbeeld maismeel gebruikt voor het bereiden van tortilla’s en taco’s. Daarnaast vind je veel bonen, chilís en aardappelen terug in deze keuken en ook tropische vruchten als papaja en ananas.
Om je helemaal in Mexicaanse sferen te brengen hebben wij vijf heerlijke gerechten voor je uitgezocht. Van ontbijt tot avondeten, van soep tot snack, alle vijf hebben ze hun typische Mexicaanse smaak en kleur. Buen Provecho!
Gevulde zoete aardappels met zwarte bonen
Een feestje om naar te kijken en o zo makkelijk om te maken. Een heerlijk vegetarisch gerecht waar de kleuren vanaf spatten.
Huevos Rancheros
Traditioneel wordt dit gerecht als ontbijt gegeten. Wij vinden dit recept ook zeer geschikt als lunch of avondeten. Lekker dopen met een stukje brood of tortilla.
Gegrilde babymais met bonenpuree
Dit is zo’n borrelhap die je niet zo vaak ziet, maar wel iedereen positief doet verrassen. De zachte zwarte bonenpuree maakt het dippen helemaal af.
Chili con carne
Als er één gerecht is dat niet in dit lijstje mag ontbreken dan is dat natuurlijk Chili con Carne. De rode kidneybonen komen volledig tot hun recht.
Mexicaanse sferen in een kom. Wat wil je nog meer? Naast rode kidneybonen gebruiken we ook onze kikkererwten. Gegarandeerd een goed gevulde maaltijdsoep.