5x borrelhapjes met peulvruchten

Peulvruchten, zoals kikkererwten, witte bonen, kidneybonen en linzen worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Want naast dat ze heel lekker en veelzijdig zijn, zijn ze ook nog eens heel goed voor je. Zo zitten peulvruchten boordevol vezels die bijdragen aan het gezond houden van je spijsvertering. Het is dus niet voor niets dat het Voedingscentrum ons adviseert 1x per week peulvruchten te eten.

Alleen lukt het veel mensen niet om wekelijks een gerecht met peulvruchten op tafel te zetten. Tijd om daar verandering in te brengen. En laten we daarvoor het goede met het ‘slechte’ gaan combineren. In deze blog zetten we 5 heerlijke borrelhapjes met peulvruchten voor je op een rij. Verrassende recepten met heerlijke uiteenlopende smaken. Zo heb je peulvruchten nog nooit gegeten!  

 

Mexicaanse gegrilde babymais met bonenpuree

Indiase samosa’s met groene erwten en aardappel

Indiase linzenballetjes

Geroosterde kikkererwten

Linzenspread met tomaat en krokante linzen topping

Gebruik je gedroogde peulvruchten in de borrelhappen?

Houd dan naast de bereidingstijd rekening met de week- en kooktijden, zoals vermeld op de verpakking. Wij adviseren je de peulvruchten een dag van te voren (bijv. ’s nachts) alvast te weken.

 

Kijk voor meer recepten met peulvruchten op onze receptenpagina.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. cookie verklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten