Blog
5x stoofschotels met peulvruchten
Stoofschotels blijven het ultieme comfortfood. Wij zetten 5 heerlijke stoofschotel recepten met peulvruchten voor jou op een rij.
Erwtensoep – dé traditie van Nederland
Is het nu erwtensoep of snert? Lees er alles over in ons blog, waarin we naast het traditionele recept ook een aantal (vega) varianten delen!
Heimweegerecht Zeytinyağlı Barbunya; even terug naar Turkije
Een heimweegerecht brengt je met één hap weer op die bijzondere plek. Deze keer bespreken we een Turkse bonenschotel: Zeytinyağlı Barbunya.
Schijf for Life
De schijf for life richt zich op een volledig plantaardig voedingspatroon, dat zowel goed is voor mens én milieu. Lees er alles over!
Nutri-Score
De Nutri-Score is bedoeld om jou te helen. Met deze score kun je in één oogopslag Nuzien hoe gezond een product is. In onze blog leggen we uit hoe dit werkt.
Hummus; wat weten we er eigenlijk van?
Hummus, wat weet jij van deze populaire puree? Lees er alles over in ons blog. En laat je inspireren door onze recepten!
Moksi Alesi; altijd een feestje
Moksi Alesi; een Surinaamse klassieker waar we blij van worden. Lees meer over het gerecht, de ingrediënten en twist die je er aan kunt geven!
5x Mexicaanse gerechten met peulvruchten
De Mexicaanse keuken staat voor mais, peper, avocado en natuurlijk peulvruchten. Want zwarte bonen zijn onmisbaar. Ga mee op reis en laat je verrassen door onze recepten!
5x verrassende BBQ recepten
Verrassende recepten met peulvruchten, maisgrutten en kokosmelk voor op de BBQ. Zet eens wat anders op tafel deze zomer!
Een bezoekje aan de toko
Voor de één de gewoonste zaak van de wereld, voor de ander een ware ontdekkingsreis. De toko is niet meer weg te denken in Nederland. We zetten een aantal voor je op een rijtje
Sòpi di boonchi korá : een feest van herkenning
Deze Antilliaanse soep met rode kidneybonen, zoutvlees en groenten is het ultieme comfortfood voor Antillianen. Lees er alles over!
Suikerfeest
Het Suikerfeest (Eid al-Fitr) volgt na de vastenmaand Ramadan. Er wordt flink uitgepakt met veel (voornamelijk zoete) lekkernijen. Wij zetten een aantal suggesties op een rij.
Kijkje in de keuken van Jurino Ignacio
Geboren en getogen in Curaçao; Jurino neemt je mee op zijn Antilliaanse avontuur in de keuken. Lees er alles over!
Wat weet jij over santen?
Geconcentreerde kokoscrème wordt ook wel santen genoemd. Het is een blok van samengeperste geraspte kokos. Heerlijk in curry’s en soepen. Meer weten?
Daifuku; net even anders
Daifuku is een Japanse lekkernij die vele varianten kent. Wij nemen je mee in een recept waarbij we naast aardbei ook dadels toevoegen. Kijk hier hoe je het recept stap voor stap bereidt.
Groene linzen; een verrijking in je keukenkastje
Groene linzen hebben een nootachtige smaak, zitten boordevol eiwitten en vezels en behouden hun vorm na het koken. Heb jij ze al in je keukenkastje staan?
Spliterwten: ga jij voor groen of geel?
De meest bekende spliterwten zijn de groene, maar ben jij ook bekend met gele spliterwten? Verrassende feitjes en recepten lees je in ons blog.
Aan de slag om je eigen Amritsari Chole te maken
Zelf Amritsari Chole maken, wij vertellen je stap voor stap wat je moet doen. Het eindresultaat is om te smullen!
De Amritsari Chole van Ishu Eats – ‘dit is even thuiskomen’.
Speciaal voor ons is Ishu Eats de keuken in gedoken om één van zijn favoriete Indische gerechten te bereiden. Het is Amritsari Chole met kikkererwten geworden.
5x borrelhapjes met peulvruchten
Wij zetten 5 heerlijke en verrassende borrelhapjes met peulvruchten voor je op een rij. Bekijk alle recepten!
5x verrassende recepten met kokosmelk
Dat je veel kunt met kokosmelk blijkt wel in deze blog. We zetten 5 verrassende recepten voor je op een rij. Veel kookplezier!
Indiase linzenballetjes in een handomdraai
Deze Indiase linzenballetjes van rode linzen zet je in een handomdraai op tafel. Heerlijk met een frisse yoghurt dip. Zo maak je ze!
Gratis receptenboekje
De lekkerste recepten van Valle del Sole gebundeld in een gratis receptenboekje. Download je eigen minifoodies hier!
Kijkje in de keuken van Joke Boon
Joke Boon weet als geen ander de veelzijdigheid van peulvruchten te benadrukken in haar recepten. In dit blog neemt ze ons mee in haar keuken en deelt ze haar linzen kennis met ons!
Jackfruit: de tropische vleesvervanger
Jackfruit is een stekelvormige vrucht dat door zijn vlezige structuur veel gegeten wordt als vleesvervanger. Lees er alles over in dit blog!
Het bescheiden wonder: linzen
Joke Boon deelt haar passie voor linzen; de veelzijdigheid, de herkomst en populariteit.
Zwarte bonen en chocola
Zwarte bonen en chocola zijn een perfecte combinatie. Heerlijk in een dessert.
Kijkje in de keuken van Lenna Omrani
Lenna laat haar vegan hart spreken bij het maken van Mexicaanse zoete aardappels. Laat je inspireren!
Kijkje in de keuken van Mina
Mina leert je alles over het maken van een kokos lime cheesecake met kikkererwten en dadels.
Zo maak je de perfecte linzenspread
Linzenspread op flatbreads; een heerlijk lunchgerecht. We nemen je stap voor stap mee hoe je dit heerlijke recept maakt.
Kijkje in de keuken van Spice Trip with Paulami
Foodie Paulami van Spice Trip with Paulami heeft Indische roots en is sinds vier jaar woonachtig in Nederland.
Ja voor kokosproducten, nee tegen apenarbeid
Wij houden van diverse soorten kokosproducten, of het nu een kokosmelk-, crème, of kokosolie of santen betreft.
Kijkje in de keuken van My Foodblog.nl
Judith vertelt je alles over haar passie voor koken. Waar haalt ze haar inspiratie vandaan? Lees er alles over in haar blog.
10 weetjes over peulvruchten
De populariteit van peulvruchten neemt nog ieder jaar toe. En terecht. Wat zijn er veel soorten en...
Kijkje in de keuken van The Spiced Chickpea
Nandita Ramlakhan, alias de The Spiced Chickpea, staat bekend om haar smaakvolle recepten. Smaakexplosies van de bovenste plank.